27 Ocak 2012 Cuma

TAKLİT ÇİN MASALLARINDAN SAKININ

Çin yeni yılında ailesinin yanına giderken hediye götürmek en yaygın adet olarak bilinirken, evlenme çağındaki genç göçmen işçiler yaşlı ebeveynlerini mutlu etmek için tatil süresince ''müstakbel eş'' kiralıyor.

Çin'in en yaygın online alışveriş sitesi "taobao.com"da müstakbel erkek ve kadın eşlerin vesikalık fotoğraflarının sergilendiği site, binlerce kalem ürününün yanı sıra müşterilerine Çin yeni yıl tatili öncesinde böyle bir hizmet de sunmuş.

Taobao sitesinin servis sağlayıcısı olduğu onlarca online alışveriş sitesi, ücretlerini müstakbel eşlerin gideceği mesafe, zaman ve yakınlık derecesine göre belirlediği kiralama hizmeti sunuyor. 

EL SIKIŞMAK 3 YÜEN
El sıkışmanın ortalama fiyatının 3 yüen, aile ile kucaklaşmanın 5 ila 10 yüen arasında değiştiği ücretlendirmede siteler, aile ile yemeğe katılmanın bedeli olarak saat başı 8 yüen, aile ile bir alışveriş ya da gezmeye katılmanın saat ücretini ise 15 yüen olarak belirlemiş. Bu ücretlerin aynı kentte olduğu belirtilirken, sahte müstakbel eşin başka bir kente gitmesi durumunda ücret birkaç katına çıkıyor. Ülkenin güneyinde olan bir online alışveriş sitesi günlük 1500 yüen talep ediyor.

Habere göre, yazılım mühendisi olarak çalışan Hu Şiaofey adlı biri, yıl sonu ikramiyesinin yarısı olan 6 bin yüenlik miktarı ailesine tanıştırmak için bulduğu sahte müstakbel eşine harcamış.

Çin'in orta kesimindeki Hunan eyaletinden olan Hu, ailesinin erkenden evlenmesini istediğini ve bir eş adayı bulamadığını kaydetti. Hu bunun üzerine ailesini mutlu etmek için böyle bir yola başvurduğunu kaydediyor.

Yılın 11 ayı başka bir yerde çalıştığını belirten Hu, ailesinin bu durumu fark etmeyeceğini savunuyor.

Çine seyahat yapmak istersem , nişanlı olarak düşünürüm belki :P, Şaka şaka  :)
A.A 



4 yorum:

  1. ne kadar enteresan bir şey bu ... hoş batıya doğru da farklı versiyonları var ama burada aileyi mutlu tmek için kiralama kısmı enteresan ve düşündürücü..

    YanıtlaSil
  2. eskiden bir film vardı kiralık sevgili onu getirdi aklıma ;)

    YanıtlaSil