24 Şubat 2012 Cuma

AYIŞIĞI TOPLULUĞU



“Ay Işığı Konuşmaları” isminde yeni bir kitap okuma hareketi başlattık.Fakat günler kısa olduğu için şimdilik "günışığı"şeklinde.İlk buluşmamız 11 Martta.
 
Ay Işığı Konuşmaları grubunun 10 üyesi olmasını istiyoruz.  Bu 10 üye ayda bir Pazar gecesi bir araya gelecek. Üç saat süren bir toplantı yapılacak. Bu toplantıda herkes o ay içinde okuduğu bir kitap hakkında konuşma yapacak. Birçok üye birden fazla kitap hakkında konuşma yapabilir.


Kitap hakkında bazen bir özet verilecekr, bazen de kitapta önemli olan noktalar paylaşılacak. Toplantı denizle yeşilin buluştuğu bir yerde.Grubun ortak bir okuma listesi yok. Her üye kendisinin tercih ettiği bir kitap okuyor. Her toplantıda en az 12 kitap hakkında grup üyeleri bilgilenmiş oluyor. Bir yılda en az 12 kitap okunurken toplamda en az 144 kitap hakkında bilgileniyoruz. Konuşulan kitaplar hakkında dinlediklerinden etkilenen grup üyeleri, daha sonra isterlerse bu kitapları satın alabiliyor.


 Grubun adı neden Ay Işığı Konuşmaları? Ayın kendi ışığı yoktur. Güneşten aldığı ışığı yansıtır. Bizim Ay Işığı Grubu’nda da kitap yazarlarından aldığımız ışığı birbirimize yansıtıyoruz. Her toplantıda kitaplardan konuşurken, konu konuyu açıyor. Kendi deneyimlerimizi ve düşüncelerimizi de paylaşıyoruz. Bir taraftan kendi merak ettiğimiz soruları ve sorunlarımızı da gündeme getiriyoruz. Kendimizi geliştirmek için de harika bir fırsat oluyor. Tahmin edeceğiniz gibi bu toplantılar sırasında Türkiye ve Dünya gündeminin katma değer oluşturmayan maddeleri hiç gündeme gelmiyor.


Biz arkadaşlarla kurduk,bunun şekli tamamen değerli yazar Melih Arata ait.Basit bir sistem sizde yapabilirsiniz.Nice ayışığı toplantılarına.En iyi dostlarımızı üzmeyelim,iyi okumalar.


Hayatımızı Kitaplar Renklendirir.
Animasyon Dalında 2012 En İyi Kısa Film Oscar Adayı ! Ayışığı topluluğu





0 yorum:

Yorum Gönder