14 Ocak 2012 Cumartesi

BİZ 6. OLAMAYIZ


İngiltere merkezli banka HSBC, dost canlısı ülkeleri listeledi. Forbes dergisinin internet sitesinde yayınlanan araştırmaya katılanlar “Kendilerini ikinci evlerinde hissetme” duygusunun en yoğun olduğu ülkeleri sıraladı. 100 ülkenin dahil olduğu incelemede Yeni Zelanda, Avustralya ve Güney Afrika ilk üç sırayı alırken Türkiye, Kanada ve ABD’nin ardından 6’ncı oldu. Türkiye’yi sırasıyla İngiltere, Filipinler, İspanya, Malezya, Brezilya ve İtalya takip etti. Araştırmaya katılanlar Türkiye’yi en kolay arkadaş edinilebilecek ülkelerden biri olarak tanımladı.(buradan alındı)

Türkler misafir ağırlarken her şeyin eksiksiz olmasını ister. Hizmette kusur asla affedilmez. Aksi bir durumda mahcup olacaklarını düşünürler. Her evin mutlaka bir misafir odası vardır ve sürekli olarak hizmete hazırdır. Misafir her zaman el üstünde tutulur. Odaya girdiği zaman büyük küçük herkes ayağa kalkar. Evin büyüğü, misafire oturması teklifinde bulunur, o da karşısındaki büyük olduğu için ona oturmasını teklif eder ama bu teklif bölümünü ev sahibi kazanır. Misafir oturmadan kimse oturmaz. Misafirin geleceği önceden biliniyorsa, evdeki havlular değiştirilir. Evde misafire özel saklanan terlik kapının girişinde hazır bekletilir. Yemekte günlük kullanılan çatal kaşığın yerine, hanımların özenle sakladıkları takımlar kullanılır. Bunun TURİSTLERE uygulanan şeklini düşünün :)

Bu araştırmada bir yanlışlık var .Öncelikle Yeni Zellenda'ya şaşırdım.Bu insanlar tabi dost canılısı olur, memleketlerinde misafir görmüyorlar ki ? Bu sevecanlık olabilir ama birinci olacak kadar olamaz. ABD'de de hayrete düşürdü.Acaba nasıl karşılar turisti? Merhaba yerine "canın cehenneme dostum,ooooo adamım"diyebilirler :S ABD umursamaz bir toplum belki de bunları bile söylemeye tenezzül etmez.

Son bir dipnot araştırmayı yapan kuruma bakın "HSBC" daha ne olsun. İngiltere yapmış tabiki bu sıralama ortaya çıkar.Amaaaaaaan alt tarafı bir araştırma, çok çene çaldım.Biz biliyoruz kendimizi.

3 yorum:

  1. hoş geldin iyi geldin...
    maalesef 6ıncılık bie iyi bence..

    YanıtlaSil
  2. Hoşbulduk ;)Anadolu kesimi tursite karşı misavirperver ama şehir merkezlerinde turist kadınlara kuzu şiş misali bakıyorlar bu da ayıbımız maalesef

    YanıtlaSil
  3. 6. olabilmek bile bi başarı bence küçümsencek bir derece değil dediğin gibi turist bayanlara bakış açısı bizim bi çok türk erkeği için hiçde hoş değil..
    turist deyince aklıma önce kapalı çarşı geliyo
    2. olarakda yılbaşında taksimde turist bayana bizim türk krolarınca yapılan taciz..
    ne yazık....

    YanıtlaSil